Info spuittechniek

Kies in eerste instantie steeds het type spuittoestel en daarna één van de drie mogelijke scenario’s
1. Gekende spuitdop: U vertrekt van een gekende spuitdop (Merk/Type/Kleur) en bekomt informatie betreffende soort dop, dopgrootte en het driftreductie percentage van de spuitdop op zich alsook het driftreductiepercentage van uw volledige spuittechniek (combinatie dop + type spuittoestel)
2. Gekende dopsoort: Analoog als (1) maar u vertrekt van een gekende of gewenste dopsoort (bv. standaard spleetdop, Venturi spleetdop, enz.) Opm: Venturi dop = luchtmengdop
3. Gewenste driftreductie: Analoog als (1) maar u vertrekt van de gewenste driftreductie die u wil bekomen met uw spuittoestel waarbij u kunt aangeven of dit een minimale of een exacte gewenste driftreductie is. De driftreductiepercentages zijn deze op basis van de Belgische bufferzonereglementering (www.fytoweb.be). Na het doorlopen van elk scenario geeft de spuittabel je de spuitvolumes (l/ha) voor de gekozen spuitdop voor rijsnelheden van 4 tot 16 km/u in functie van de spuitdruk (steeds binnen het voorgeschreven drukbereik van de gekozen spuitdop).